Buro dots

Webshop: voordelen van afbreekbaar verpakkingsmateriaal?

Geplaatst op

Eind jaren ´40 begin jaren ´50 dringt plastic onze huishoudens binnen. Het werd in 1946 als ´wonder product´ gepresenteerd door het blad Libelle, maar door de jaren heen hebben we geleerd dat de voordelige eigenschappen van plastic, zoals lang meegaan, precies de grote problemen van vandaag, zoals de plastic soep in de oceanen, veroorzaken. Plastic breekt maar nauwelijks af in de natuur. Dit laatste zet de natuurlijke orde toch wel een beetje op zijn kop. Gelukkig zijn de laatste tijd alternatieven ontwikkeld voor plastic. En in deze blog gaan  we je vertellen waarom afbreekbaar verpakkingsmateriaal gunstig is voor je webshop.

Afbreekbaar verpakkingsmateriaal voor webshop

Als ondernemer en eigenaar van je webshop, heb je de mogelijkheid om te kiezen of je gaat voor plastic verpakking of voor een afbreekbare verpakking op basis van natuurlijke ingrediënten. Wanneer je kan laten zien dat je afbreekbare materialen gebruikt, zorgt dit voor een groen imago waar klanten op afkomen. Diverse grondstoffen kunnen dienen voor een natuurlijk soort plastic, bijvoorbeeld cassave, suikerriet of zelfs een combinatie van melk en azijn. Deze laatste methode bestaat al sinds de oudheid. Het voordeel van deze verpakkingen is dus dat ze afbreekbaar zijn in de natuur en ook vaak veel lichter dan plastic waardoor je ook weer kunt besparen op transportkosten. En dat is uiteindelijk weer goed voor de portemonnee van je klanten.

Andere kijk op afval 

De laatste jaren is er een andere kijk op afval ontstaan, waarbij er niet meer uitgegaan wordt van afval in de klassieke zin, als overbodig materiaal dat ergens gedumpt of verbrand moet worden. Afval wordt nu gezien als een grondstof, bijvoorbeeld het vele plastic dat weggegooid wordt. Er zijn talrijke initiatieven om uit de grote afvalbergen in de wereld als een mijn te zien van nieuwe grondstoffen. Zo kan er bijvoorbeeld een soort asfalt gemaakt worden van afval. De verandering van perspectief op dit vlak is een van de belangrijkste van onze tijd. Op die manier gedacht is de plastic soep niet alleen een milieuramp, maar ook een drijvend reservoir van ruwe grondstoffen waaruit weer nieuwe zaken gemaakt kunnen worden en waar geld mee verdiend kan worden. Het opruimen van deze soep en eraan te verdienen is een uitdaging. Verder is het een doel om de productie van plastic zoveel mogelijk te beperken door er alternatieve tegenover te zetten, met 5% van de biomassa ter wereld kan een groot deel van de plastic productie vervangen worden. Om dit doel te bereiken moeten er technologieën worden ontwikkeld om zelfs met minder biomassa dit doel te behalen. Meer weten over dit onderwerp? Surf dan naar: www.paperfoam.com

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden