Buro dots

Wat zijn de populairste CMS’en voor webshops?

Geplaatst op

Zit je eraan te denken om een eigen webshop te beginnen? Dat is helemaal geen gekke gedachte, aangezien half Nederland tegenwoordig haar spullen online bestelt. Wil je een eigen webshop gaan opzetten, dan is het kiezen van een CMS één van de belangrijkste dingen die je moet doen. CMS staat voor content management systeem, oftewel de software waarmee je je webshop bouwt. Om je te helpen bij het maken van deze keuze zetten we in deze blog de populairste webshop CMS’en je een rijtje. 

WooCommerce 

Hier plaatsen we maar gelijk een kanttekening bij: WooCommerce is eigenlijk geen CMS, maar een e-commerce plugin van het CMS WordPress, het meest gebruikte CMS ter wereld. Het mooie van WordPress is dat het een open source systeem is, wat betekent dat iedereen ermee aan de slag kan om de software te verbeteren. Dat levert onder meer duizenden handige thema’s en plugins op. Bovendien is WordPress erg gemakkelijk in gebruik. 

Shopify 

Shopify wordt alsmaar populairder in Nederland. Het is een cloud based SaaS systeem en in tegenstelling tot WordPress is dit CMS closed source. Het mooie van Shopify is dat het ook voor een leek eenvoudig is om te gebruiken. Je hebt er namelijk geen echte technische kennis voor nodig. 

Gratis stockfoto met aantekeningen, balpen, bedrijf

Magento 

Magento is net als WordPress open source. Ben je op zoek naar een CMS voor een echt grote webshop, dan is Magento de ideale keuze. Het staat namelijk bekend om haar schaalbaarheid. Echter is het wel een stuk moeilijker om volledig onder de knie te krijgen dan andere systemen. 

Niet elk CMS is altijd even geschikt 

Ondanks dat drie genoemde CMS’en ontzettend vaak worden gebruikt, moet je er rekening mee houden dat ze voor jouw specifieke webshop misschien niet de ideale keuze zijn. Iedere ondernemer heeft namelijk zijn eigen specifieke voorkeuren en behoeften.  

Een goed voorbeeld hiervan zijn verhuurwebshops. Bij het verhuren van spullen komen een heleboel zaken kijken waarmee webshops die spullen verkopen nooit te maken krijgen, zoals borg, transportkosten, aflevertijden en retourdata. En veel van de meest populaire CMS’en zijn hier totaal niet op afgestemd. Daarom kun je in dit geval beter kiezen voor een CMS speciaal voor verhuurbedrijven, zoals de verhuursoftware van Rentpro. Kijk dus altijd goed naar wat voor jouw specifieke situatie het meest geschikte CMS is. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden