Buro dots

Wat is de meest gesproken taal in Europa

Geplaatst op

Of je nu over de grens op vakantie gaat of een zakenreis maakt, je kunt vrijwel overal in het engels communiceren wanneer je de taal van het land waar je naartoe gaat niet spreekt. De engelse taal leren is daarom verstandig om zorgeloos op reis te kunnen.

De engelse taal leren op een behoorlijk snelle wijze

Je leert het beste engels wanneer je persoonlijk contact hebt met de mensen die je een cursus aanbieden. Je kan dan beginnen met een intake gesprek waaruit naar voren zal komen hoe goed jouw vaardigheden in het engels zijn. De rest van de cursus zal hierop voortbouwen. Wat betreft de woorden die je leert tijdens de taaltraining, dit zullen voornamelijk woorden zijn waarvan de kans groot is dat je ze nodig gaat hebben in situaties waar jij in terecht kan komen. Heb je aangegeven beter engels te willen leren om op zakenreis te kunnen, dan zijn dit waarschijnlijk woorden die vaak terugkomen in het bedrijfsleven.

Focussen op het overbrengen van een boodschap

Je zal ook leren wat de beste manier is om iets te formuleren. Het is niet heel praktisch wanneer jij en een buitenlander langs elkaar heen staan te praten, terwijl jullie toch echt denken elkaar goed te begrijpen. Het overbrengen van een boodschap op een manier waarop een ander deze begrijpt is een hele kunst, je krijgt dit niet zo eenvoudig onder de knie. Hierop oefenen tijdens een cursus is daarom aan te bevelen. Voor het overbrengen van je verhaal op de juiste wijze zal je de goede woorden moeten kennen maar zeker ook begrijpen wanneer iets op een beleefde wijze gebracht wordt, en natuurlijk ook wanneer iets onbeleefd geformuleerd is. Daarnaast kan het kennen van een groot aantal synoniemen van een woord ertoe leiden dat je goed kunt communiceren met mensen in europese landen die gebrekkig engels spreken.

Jezelf verbeteren in het duits, is dat nodig?

Vrijwel iedereen op het continent spreekt een woordje engels. Toch worden mensen erg blij wanneer je de moeite neemt om iets te zeggen in hun moedertaal. De tweede taal in Europa na engels is duits. Een aantal duitssprekende landen zijn prachtige bestemmingen om op vakantie te gaan en belangrijke handelspartners voor bedrijven in Nederland. Er zijn redenen genoeg om duits te willen leren spreken. Het instapniveau van de gemiddelde cursist zal wat lager zijn dan dat van de cursisten van het engels. Toch zal het mogelijk zijn om in ieder geval de begroeting en een simpel praatje in het duits te leren maken, voordat je weer naar een duits sprekend gebied toe gaat. Gelukkig spreken bijna alle duitsers redelijk engels, waarop je dus zou kunnen terugvallen. 

Bekend worden met de Duitse beleefdheid

Praten en zakendoen met duitsers kan een behoorlijke cultuurshock met zich mee brengen. Duitsers spreken elkaar altijd met u aan. Daarnaast zijn de besprekingen dan ook altijd erg formeel. Het is daarom belangrijk dat je de juiste woorden kiest en jezelf op een passende wijze kleed. Bekijk meer over de duitse omgangsvormen voordat je contact zoekt met deze mensen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tal van leuke onderwerpen uit de wereld van business, techniek en life style. Puur om dat we ervan houden om trends te volgen die met innovatie te maken hebben in deze gebieden.

Contactgegevens

Via info @ burodots.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden