Buro dots

Waarom een BHV cursus levensreddend kan zijn

Geplaatst op

Dat een BHV cursus levensreddend kan zijn weet je waarschijnlijk al. Maar weet je ook waarom? De meeste mensen weten dat EHBO onderdeel uitmaakt van BHV. Maar BHV bestaat nog uit twee andere onderdelen. Ook met deze onderdelen kun je levens redden. Lees verder om te ontdekken hoe.

EHBO

Om met EHBO te beginnen: iedereen weet dat je hiermee levens kunt redden. Aan EHBO wordt bij BHV uiteraard veel aandacht besteed. Je leert alle belangrijke handelingen toepassen. Inclusief levensreddend handelen in de vorm van reanimeren. In een moderne BHV cursus komt daarbij ook werken met de AED aan bod.

Branden blussen

Een tweede hoofdonderdeel van BHV is branden blussen. Je zult begrijpen dat je door snel een brand te blussen levens kunt redden. Wanneer er brand uitbreekt telt elke seconde. BHV’ers weten hoe zij met diverse brandblusmiddelen om moeten gaan en hoe zij beginnende branden onder controle kunnen krijgen.

Evacuaties leiden

Bij ernstige calamiteiten en gevaar kan het zo zijn dat het pand moet worden ontruimd. BHV’ers zijn getraind om evacuaties te leiden. Ook dit kan absoluut levensreddend zijn. Want hoe krijg je mensen snel en veilig uit een gebouw? BHV’ers weten dit. Zij geven leiding aan de evacuatie, instrueren anderen en communiceren met hulpdiensten. Dankzij BHV’ers wordt het pand zo snel mogelijk ontruimd. Daarmee kan ernstig letsel (of erger) worden voorkomen.

Schrijf je in voor een BHV cursus

Je hebt kunnen lezen hoe belangrijk BHV is. Wil jij ook leren hoe je wellicht levens kunt redden? Schrijf je dan in voor een BHV cursus van ARBO centrum. Een BHV cursus volgen is dé manier om waardevolle kennis op te doen en belangrijke vaardigheden te leren. Slaag jij voor de BHV cursus, dan ontvang je het officiële BHV certificaat dat een jaar geldig is. Hierna kun je jaarlijks een herhalingscursus volgen om de geldigheid telkens met een jaar te verlengen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden