Buro dots

Vulpen kopen? Dit moet je weten

Geplaatst op

Zit je erover na te denken om een vulpen te kopen? Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een vulpen. Het is namelijk een geheel ander product dan een normaal exemplaar die je voor een paar euro aanschaft in een hobbywinkel. Niet alleen de penpunt is een belangrijk criteria, ook moet de pen goed in de hand liggen. Wij vertellen je alles wat je moet weten over het kopen van een vulpen. 

Het allerbelangrijkst: de penpunt

We beginnen bij het allerbelangrijkste kenmerk van de vulpen: de penpunt. Als je niet veel verstand hebt van vulpennen ben je misschien sneller geneigd om naar het uiterlijk en de vorm van de pen te kijken. We raden je aan om je niet te laten verleiden door een mooie vormgeving, maar als eerst naar de penpunt te kijken. Er zijn verschillende soorten penpunten en deze hebben diverse stijlen.

  • Extra fine

Als je precies en klein schrijft, kun je het beste voor een extra fine penpunt kiezen.

  • Fine

Fine is voor de kleine schrijvers. 

  • Medium

Schrijf je niet klein, maar ook niet groot? Dan is medium de beste keuze voor jou.

  • Bold

Heb je een groot handschrift? Dan kun je het beste voor bold kiezen. Daarnaast is bold geschikt voor het zetten van handtekeningen.

De genoemde penpunten worden vaak aangegeven met afkortingen. Let hier goed op als je een vulpen gaat aanschaffen.

Het ontwerp

Als je weet wat voor soort penpunt je nodig hebt, kun je naar het uiterlijk gaan kijken. De vulpen moet prettig in de hand liggen en dit is natuurlijk een persoonlijke ervaring. We raden je aan om naar een winkel te gaan en verschillende pennen uit te proberen. Zo kom je erachter wat voor jou werkt en wat niet. In het algemeen hebben mannen een grotere vulpen nodig dan vrouwen. Mannen hebben namelijk in de meeste gevallen grotere handen dan vrouwen. Daarnaast raden we je aan om naar de fabrikant van de pen te kijken. Maten kunnen namelijk per fabrikant verschillen. 

Wat is het budget?

Het budget mag natuurlijk niet vergeten worden. Vulpennen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende prijsklassen. Zo is het mogelijk om een goedkope variant aan te schaffen, maar er zijn ook pennen van duizenden euro’s te koop. De prijs wordt bepaald door het materiaal waarvan de penpunt is gemaakt. Vulpennen met een gouden penpunt zijn logischerwijs duurder dan exemplaren van staal. Daarnaast kun je een pen graveren. Houd dan wel rekening met een hogere prijs. Kies bijvoorbeeld voor een Parker pen met gravering als je een betaalbare vulpen wilt aanschaffen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden