Buro dots

Kleding eco laten bedrukken

Geplaatst op

Er zijn vele redenen te noemen waarom mensen hun kleding laten bedrukken. We hebben het dan meestal niet over reeds gekochte polo´s of t-shirts die dan even nog bedrukt worden, maar over nieuwe kleding die aangekocht wordt tezamen met een print erop. Dat kun je dus op een ecologische manier laten doen. Waarom laten mensen eigenlijk hun kleding bedrukken en wat is ecologisch verantwoorde kleding? Lees snel verder om het te ontdekken. 

Eco gaan

Het is een hype onder millennials om alles eco en biologisch te willen van de taugé in hun soep tot de schoenen die ze dragen. En natuurlijk is niet alles wat biologisch is (eigenlijk een gekke term, want hebben we ooit wel eens kunstmatige taugé of eieren gezien?) ook daadwerkelijk ecologisch. Bijvoorbeeld de verbouwing van soja, dat enorme hoeveelheden water en oppervlaktes gekapt regenwoud vraagt, niet echt biologisch. Er zijn echter meer van dit soort tegenstrijdigheden, bijvoorbeeld wel een reis boeken naar India om jezelf te vinden, maar geen gloeilamp willen gebruiken omdat het niet ecologisch is. Terwijl die gloeilamp minstens een kleine honderd jaar kan branden op de energie die het vliegtuig nodig heeft om van Schiphol naar Mumbai te komen. Gelukkig zit er tussen alle quatsch nog genoeg realistisch ecologisme, bijvoorbeeld menswaardige arbeidsomstandigheden creëren in fabrieken in ontwikkelingslanden waar de kleding gemaakt wordt die je laat bedrukken. Een ecomerk is stanley kleding, een prima keuze voor als je eco wilt gaan op een realistische manier. 

Waarom kleding laten drukken? 

Mensen laten kleding drukken om verschillende redenen. Het kan zo zijn dat ze een bedrijf hebben wat onder de aandacht gebracht moet worden met promotie. Daarnaast is ook de entertainment branche een fervent afnemer van bedrukte kleding. Denk aan een muziekgroep of ander gezelschap. Deze mensen hebben een act (letterlijk een bedrijf in theater) waarmee geld verdiend wordt en vermaakt en bespiegeling gebracht. Visuele presentatie en representatie is goed te kanaliseren via het medium van de kleding. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tal van leuke onderwerpen uit de wereld van business, techniek en life style. Puur om dat we ervan houden om trends te volgen die met innovatie te maken hebben in deze gebieden.

Contactgegevens

Via info @ burodots.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden