Buro dots

Kies de Kinesiotape die bij jouw behoeften past

Geplaatst op

Kinesiotape is een katoenen kinesiologietape die wordt gebruikt voor therapeutische en preventieve doeleinden. Het wordt sinds 1979 gebruikt door medische professionals, chiropractors, fysiotherapeuten en atletiektrainers. Kinesiotape biedt vele voordelen zoals: verhoogde bloedcirculatie naar het geblesseerde gebied, verminderde pijn in spieren en gewrichten door compressie van oppervlakkige weefsels, verminderde kinematische kettingreactie door letsel of overbelasting. Dit artikel zal je helpen kiezen welke kinesiotape geschikt is voor jou!

Hoe behandel je een hamstringblessure?

De hamstring spieren bevinden zich aan de achterkant van de dij. Ze zijn verantwoordelijk voor het buigen van de knie en het strekken van de heup. Een hamstringblessure kan ontstaan wanneer deze spieren te ver worden uitgerekt of overbelast. Symptomen van een hamstringblessure zijn: pijn, zwelling en stijfheid aan de achterkant van het bovenbeen, moeite met lopen, en een knallend of knappend geluid tijdens de blessure. Er zijn veel kinesiotapes op de markt die gebruikt kunnen worden om een hamstring blessure te behandelen. Kinesio Tex Tape Gold is een kinesiologie tape ontworpen voor atleten en is perfect voor de behandeling van spierverrekkingen en gewrichtspijn. Het biedt compressie en ondersteuning, wat helpt ontstekingen te verminderen en het genezingsproces te versnellen. Kinesio Tex Tape Lite is een andere kinesiologie tape die minder stijf is dan Gold, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik. Het biedt lichte compressie en ondersteuning, wat pijn verlicht en het genezingsproces versnelt.

Hoe zelf kinesio tape aan te brengen

Kinesiotape kan zelf worden aangebracht, maar dit kan erg lastig zijn. De beste manier om kinesiotape aan te brengen is als je rechtop staat of zit in een goed verlichte ruimte. Je wilt er zeker van zijn dat de kinesiotape glad en gelijkmatig is. Zorg ervoor dat de kinesiotape niet geknikt of gedraaid is wanneer je het op je lichaam aanbrengt. De kinesiotape moet op je huid worden aangebracht in de richting van de haargroei. Begin met het plaatsen van een strook rond de omtrek van het gebied, net onder de blessure. Maak achtvormige patronen langs beide zijden van de geblesseerde spier of pees voor ongeveer twee centimeter in elke richting. Vervolgens neem je een andere kinesiotape en leg je deze over de andere tape heen, zodat je een kriskras patroon vormt met alle vier de stukken. De kinesotape moet enige weerstand bieden als je er aan trekt nadat je klaar bent met het aanbrengen; te los is niet goed! Doe deze stap opnieuw totdat je de gewenste compressie hebt (je hebt niet veel nodig). Neem de tijd, want kinesiotape kan niet worden hergebruikt als het eenmaal is aangebracht.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tal van leuke onderwerpen uit de wereld van business, techniek en life style. Puur om dat we ervan houden om trends te volgen die met innovatie te maken hebben in deze gebieden.

Contactgegevens

Via info @ burodots.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden