Buro dots

Hoe verminder je jouw bedrijfsafval?

Geplaatst op

Op het kantoor zie je vaak één vuilnisbak die overstroomt van afval. Dat is zonde, want er zijn genoeg mogelijkheden om je bedrijfsafval te verminderen. Dit kan je veel tijd en geld schelen. Wil jij een goed initiatief starten op je bedrijf door de afvalhoop te verkleinen? Wij geven je een aantal tips!

Gebruik minder plastic

Veel verpakkingen bevatten plastic, van pakketjes tot vleeswaren. Om je hoeveelheid plastic te verminderen, kun je collega’s stimuleren om minder plastic verpakkingen te gebruiken. Neem bijvoorbeeld herbruikbare tasjes mee voor producten als fruit en groente, wanneer je deze bij een supermarkt gaat halen. Ook kun je er als bedrijf voor kiezen om alternatief verpakkingsmateriaal te gebruiken en zo minder plastic te gebruiken.

Weg met de koffiebekers

Heb jij op je kantoor nog een koffiemachine staan met plastic of kartonnen koffiebekers? Dan kun je jouw afvalhoop drastisch verkleinen door de koffiebekers niet meer te gebruiken. Jaarlijks worden er zo’n 3 miljard koffiebekers weggegooid. Daarnaast worden ze vaak bij het verkeerde afval gegooid, want de kartonnen koffiebekers horen niet thuis bij papier en karton. Deze hebben namelijk een laagje plastic aan de binnenkant. Eigenlijk heb je een aparte afvalbak nodig voor deze bekers, maar je kunt beter gebruik maken van afwasbare mokken en kopjes. 

Afval scheiden

Je hoort steeds vaker dat je afval moet scheiden en dat is niet zo gek. Afval scheiden heeft namelijk veel voordelen voor jou en de planeet. Door afval te scheiden heb je niet meer één grote hoop afval, maar verschillende kleine hoopjes. Als je ook kritisch kijkt naar waar je jouw afval bij gooit, dan zorg je er ook voor dat een groot deel van het afval gerecycled kan worden. Voor bedrijfsafval is het bovendien mogelijk om verschillende containers te huren om jouw afval in te scheiden. Zo kun je jouw glas, PMD, papier en karton, en restafval van elkaar scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Daarnaast heb je dus geen grote hoop afval meer. Weet je niet goed hoe je afval moet scheiden? Dan zijn er genoeg tips te vinden en kun je gebruik maken van een afvalwijzer, zodat je het juiste afval bij elkaar weggooit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden