Buro dots

Het gebruik van een beamer: waar op letten en waarvoor dient het

Geplaatst op

Ben je van plan voor een volle aula een les te geven aan hogeschoolstudenten? Of wil je een powerpoint demonstratie met foto’s geven? Of wil je een Champions League wedstrijd op een groot scherm projecteren? Dan is het de dag van vandaag mogelijk om voor speciale gelegenheden een projectiescherm of beamer met geluidsinstallatie te huren.

Waar moet je opletten bij het gebruik van een beamer?

Op het eerste gezicht lijkt een beamer huren de normaalste zaak van de wereld, maar zo eenvoudig is het niet. Er zijn bepaalde criteria die je zeker in de gaten moet houden. Deze 3 factoren spelen hierbij een belangrijke rol:

  • Welke projector heb je nodig om je doelpubliek te bereiken?
  • De grootte van het scherm afhankelijk van de beschikbare ruimte
  • Hoe zit het met de aansluiting van een iPod of laptop?

Waar gebruik je de beamer: voor binnen of buiten

Enkele externe parameters zijn uiterst belangrijk om een helder en uitstekend beeld te zien. Zo heeft het uiteraard weinig zin wanneer je een beamer gebruikt voor een buitenlucht evenement dat overdag in volle zonlicht plaatsvindt. Je hebt dan te maken met zoveel licht dat de projectie nauwelijks is te bekijken. Gelukkig bestaan er tegenwoordig led schermen hiervoor om dit probleem professioneel op te lossen wanneer je een foto- of video presentatie wil tonen.

Hoeveel personen kijken naar de voorstelling?

Welke beamer je het best kunt huren hangt ook af van het aantal personen die komen kijken. Hoe groter de zaalruimte of hoe groter het aantal mensen dat naar de projectie komt kijken, hoe krachtiger het projectiescherm moet zijn. En dit in combinatie met de grootte.

Waarvoor gaat de beamer dienen en de resolutie

Wat je precies wil gaan uitzenden hangt ook af van de resolutie van de beamer. Als je een presentatie toont van een scherm met grote tekst, dan is een hogere resolutie niet een absolute vereiste en zelfs een overbodige luxe. Wanneer je daarentegen foto’s of een video wil laten zien, dan is een vrij hoge resolutie vereist. Een kleine tip: bij video en foto’s kan je beter een projectiescherm huren die voorzien is van full HD. Hou eveneens rekening met de afstand tussen beamer en scherm.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tal van leuke onderwerpen uit de wereld van business, techniek en life style. Puur om dat we ervan houden om trends te volgen die met innovatie te maken hebben in deze gebieden.

Contactgegevens

Via info @ burodots.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden