Buro dots

Denk hieraan als je een nieuw systeem gaat implementeren

Geplaatst op

Het gebruik door bedrijven van software kan tegenwoordig van een populariteit genieten die zijn weerga niet kent. Je kan als bedrijf in deze tijden dan ook eigenlijk niet meer achterblijven als het gaat om het gebruik van moderne technieken als software, data en automatisering. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een nieuw systeem gaat implementeren, bijvoorbeeld door middel van een Zoho partner? Er zijn namelijk nogal wat dingen die je in ogenschouw moet nemen zodat de door jou beoogde software op een goede manier zijn werk kan doen. Het voornaamste deel van die aandachtspunten gaat over de technische aspecten van het nieuwe systeem: het overzetten van data, de configuratie van de software, et cetera. Maar ook de bedrijfsorganisatie krijgt te maken met de implementatie. Hoe leidt je dit in goede banen?

Lees alles over transitie software op de blog van Prosolic

Om te beginnen is het verstandig bij een transitie van software om alle bedrijfsprocessen helder in beeld te krijgen. Als je niet weet hoe alle kleine tandwieltjes in het bedrijf te werk gaan, kun je de software daar ook niet goed op afstellen. Lees bijvoorbeeld de Blog van Prosolic voor meer tips hieromtrent. In lijn hiermee is de samenstelling van je projectteam die de transitie uiteindelijk voor jou gaan realiseren. Hier moeten mensen in zitten met de relevante ervaring en kennis om de implementatie van een nieuw systeem te kunnen realiseren. Maar dus ook mensen die het bedrijf kennen, weten wat de bedrijfsvoering behelst en wat het proces daarin nodig heeft. Communicatie is key. Alleen bij een goede afstelling van de nodige technische aspecten en de bedrijfsinhoudelijke factoren kan een transitie vlot verlopen.

Betrek je werknemers met Zoho partner, en: testen, testen, testen!

Als je nieuwe software in gebruik gaat nemen, dan is het ontzettend belangrijk om iedereen die daarmee te maken krijgt op de hoogte te brengen hiervan. Het zijn immers je werknemers die met het nieuwe programma moeten gaan werken. Als het je lukt om ze tijdig en kundig te trainen en kennis te laten maken met de nieuwe aspecten van de software, dan zal je zien dat de transitie veel makkelijker zal verlopen. Daarnaast is testen van onschatbare waarde. Je wil namelijk valkuilen en losse eindjes voor zijn. Als je zorgvuldig test dan heb je als het goed is genoeg houvast om er zeker van te zijn dat de overgang naar het nieuwe systeem goed verloopt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden