Buro dots

De waarde van een goed design

Geplaatst op

Een design is een veel complexer begrip dan de meeste mensen denken. Het design van een product, afbeelding of proces is enorm van belang voor het effect ervan. Als iets met een bedoeling is gedesigned of gewoon simpelweg goed is gedesigned dan zal dit vaak tot meer succesvolle resultaten leiden. In dit blog gaan we het hebben over het design van een afbeelding voor bijvoorbeeld je campagne of blog.

Denken over het ontwerp

Denk eerst goed na over wat je wilt bereiken met je design en waarvoor je het design maakt. Een goed doordacht design zal veel meer vrijheid bieden voor je creativiteit. Denk niet alleen aan hoe je het moet schrijven of hoe je het moet doen. Denk ook na over hoe het er uiteindelijk uit moet zien en wat de boodschap is van je design, wat wil je daadwerkelijk uitstralen? 

Kies de juiste tool om een design te maken. Er zijn nu zoveel simpele apps waarmee je een mooie aantrekkelijke illustratie kan maken met weinig moeite. 

Een mooi voorbeeld van een product dat design op de juiste manier gebruikt is bijvoorbeeld: De pandora armband. Dit linkt iets persoonlijks aan een product. Net zoals je met een illustratie kan doen!

Het ontwerp maken

Wees creatief en gebruik de tool die je hebt gekozen. Probeer zoveel mogelijk over de tool te leren, hierdoor zal je sneller en beter te werk gaan. Probeer templates, effecten en filters uit. Probeer het ontwerp zo persoonlijk mogelijk te maken. Je wilt natuurlijk de aandacht pakken. 

Een goede illustratie bij een stuk tekst of op een site is vaak allesbepalend. Een klant die geen illustraties heeft om te zien, zal hoogstwaarschijnlijk niet je blokken tekst gaan lezen. Omdat deze dan niet aantrekkelijk zijn. 

Je creativiteit moet natuurlijk losgaan in dit proces, maar een goede tip is om het lekker simpel te houden. Zorg dat het uniek is, maar wel duidelijk en leesbaar blijft. Less is more sometimes!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden