Buro dots

De beste sporten om effectief af te vallen

Geplaatst op

Ben je op zoek naar manieren om een paar kilootjes kwijt te raken? Je bent zeker niet de enige in deze zoektocht. Vandaag de dag zijn er zoveel opties voor afvallen dat het soms lastig kiezen is. Maar geen zorgen, ik help je graag op weg met een paar sporten die niet alleen leuk zijn, maar ook heel effectief om af te vallen. In deze blog focus ik vooral op specifieke opties voor in onze hoofdstad Amsterdam.

1. Zwemmen

Zwemmen is echt een topper als het gaat om afvallen. Bij zwemmen train je namelijk je hele lichaam zonder dat je gewrichten veel belast worden. Dus, als je wat last hebt van je knieën of rug, dan is dit de perfecte sport voor jou! Een uurtje intensief zwemmen kan wel tot 500 calorieën verbranden. Naast dat zwemmen dus leuk is, is het ook een heel effectieve sport!

2. Fietsen

Wij Nederlanders fietsen meer dan ze doen in elk ander land. Fietsen kan dus ook niet ontbreken in deze lijst. Of je nu buiten fietst of een spinningles bijwoont, fietsen is een geweldige manier om overtollige calorieën te verbranden. Een uurtje fietsen kan afhankelijk van je intensiteit en snelheid tussen de 400 en 1000 calorieën verbranden. Plus, het is een geweldige manier om je hoofd leeg te maken na een drukke dag.

Het mooie aan fietsen is ook dat er vele mogelijkheden zijn. Zoals eerder gezegd kun je dus voor spinning kiezen, maar je kan ook mountainbiken of wielrennen, genoeg keuze dus!

3. Hardlopen

Hardlopen is zo’n beetje de klassieker onder de afval sporten. Het mooie van hardlopen is dat je het bijna overal kunt doen, en je hebt alleen een goed paar schoenen nodig. Begin rustig met intervallen tussen lopen en joggen en bouw het op. Met een uurtje hardlopen kun je tot wel 600 calorieën kwijt raken.

4. EMS Training

Heb je weleens gehoord van EMS training? EMS staat voor Elektro Musculaire Stimulatie en is vrij populair in Amsterdam en andere grote steden. Het is een innovatieve manier om te trainen waarbij je spieren extra gestimuleerd worden door elektrische impulsen. Dit betekent dat je in slechts 20 minuten een volledige workout kunt doen die gelijkstaat aan meerdere uren in de sportschool. Ideaal voor de drukbezette levensgenieter! EMS training in Amsterdam is dan ook een perfecte keuze als je wilt afvallen, maar weinig tijd hebt.

5. Circuit Training

Circuit training is een andere geweldige manier om snel calorieën te verbranden. Het combineert krachttraining met cardio, waardoor je metabolisme een flinke boost krijgt. Een sessie van 30 minuten kan al tot 300 calorieën verbranden. En het mooie is dat je elke keer de oefeningen kunt variëren, zodat het nooit saai wordt!

Wat is jouw volgende stap?

Kies een sport die je leuk vindt; dat is echt cruciaal. Als je iets doet waar je van geniet, dan is de kans veel groter dat je het volhoudt. En onthoud, de beste manier om af te vallen is door een sport te kiezen die bij je levensstijl past. Misschien is dat rustig baantjes trekken in het zwembad, snel trappen op je fiets, joggen in het park, je spieren uitdagen met EMS, of je uitleven in een circuit klas.

Wil je de EMS training in Amsterdam proberen? Er zijn genoeg studio’s die een gratis proefles aanbieden, dus waarom niet? Wie weet vind je het wel de perfecte match!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden