Buro dots

Binnen een paar minuten je eigen ontwikkelde website online

Geplaatst op

Je eigen website maken kan op talloze manieren. De meest populaire dienst hiervoor heet WordPress. Hiermee heb jij je website razendsnel in de lucht en dat kost ook nog eens niets. WordPress is een content management systeem waarmee jij je eigen webshop kunt bouwen, je blog kunt maken of je hobby aan iedereen kunt laten zien. De mogelijkheden met WordPress zijn enorm. Kennis van programmeren is bovendien geen vereiste. Er komt geen regel code aan te pas. Alles kun je met de muis geheel naar eigen smaak inrichten. Wil je ook je eigen domeinnaam? Schakel dan een WordPress hostingdienst in.

De voordelen van WordPress

Het grote voordeel van een WordPress-website maken, is het gebruiksgemak. Technische kennis is niet nodig om je website binnen een paar minuten in de lucht te hebben. Na een paar stappen staat je website online en is het eenvoudig om deze te beheren. Ook de vormgeving kun je zelf bepalen. Een andere oorzaak van de populariteit is dat websites van WordPress goed vindbaar zijn in de zoekmachines. Tevens werkt WordPress met tienduizenden plugins die een stukje functionaliteit toevoegen aan je website. Denk bijvoorbeeld aan een plugin voor een contactformulier, een webshop of een thumbnail (verkleinde afbeelding) generator.

Twee varianten van WordPress

Je zult ontdekken dat WordPress twee varianten aanbiedt: WordPress.com en WordPress.org. Beide zijn gratis, maar WordPress.org heeft veel meer mogelijkheden dan WordPress.com. Je krijgt bijvoorbeeld een eigen domeinnaam en e-mailadres en je hebt het beheer volledig in eigen hand. Bij WordPress.com is dit allemaal niet het geval. Een registratie via WordPress.com geeft je alleen een basic website met een aantal basis functionaliteiten voor het aanpassen van je website. Meer functionaliteiten zijn tegen betaling. Ook wordt je domeinnaam ‘mijnwebsite.wordpress.com’. Kortom: de keuze voor WordPress.org is een stuk aantrekkelijker.

Gespecialiseerde WordPress hosting

Wanneer je voor WordPress.org kiest en een eigen domeinnaam en e-mailadres wilt, ga je deze beide eerst registreren en bestel je een hostingpakket. Klinken deze stappen verwarrend? Hostnet, gespecialiseerd in WordPress hosting Nederland, neemt je deze zorgen uit handen. Zij helpen je met de installatie van de software voor WordPress en moet jij alleen nog even je domeinnaam registreren. Hostnet laat je website draaien in een veilige omgeving en ondersteunt zeven dagen per week op de hosting, domeinnaam en e-mail. Zo hoef jij je alleen maar te richten op het bouwen en onderhouden van jouw gelikte website. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tal van leuke onderwerpen uit de wereld van business, techniek en life style. Puur om dat we ervan houden om trends te volgen die met innovatie te maken hebben in deze gebieden.

Contactgegevens

Via info @ burodots.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden